Hulp aan holocaust overlevenden

Als gemeente hebben we de afgelopen jaren vier overlevenden van de holocaust “geadopteerd”. Dit houdt in dat we hen via Stichting L’Chaim to Life in Israël financieel ondersteunen in hun nood.

Deze nood bestaat naast financiële nood vooral ook uit eenzaamheid, traumaverwerking, ziekten en ouderdom, problemen met huisvesting enz. Het gaat hierbij om mensen die, naast dat ze al hun ervaringen van de Holocaust moeten verwerken, nu ook nog eens de oorlogsdreiging vanuit Gaza moeten verwerken. Ze wonen namelijk allen in de Negev dicht bij Gaza.

U zult begrijpen dat we om privacy redenen hier geen uitgebreide gegevens van de gesteunde mensen kunnen plaatsen. Voor meer informatie kunt u echter contact opnemen met onze pastor via de contactpagina.

De Stichting L’Chaim to life vrijwilligers ter plaatse bekijken waar deze financiële hulp het beste kan worden ingezet. Een onderdeel dat echter altijd grote aandacht krijgt is het leggen van contact tussen deze overlevenden met jongeren. Deze jongeren zetten zich in om de mensen optimaal te steunen maar wat nog veel belangrijker is om er een relatie mee te bouwen. De ouderen voelen zich daardoor weer mens en weer belangrijk. Dit geeft hen liefde, kracht en vertrouwen om weer verder te gaan met hun leven.

We hopen dat dit u net zo aanspreekt zoals het ons aanspreekt.
Daarom durven we u ook te vragen ons hierin te steunen met een uitbundige bijdrage.

Shalom, namens deze mensen die al zoveel hebben moeten meemaken.