AlgemeenBeit EmoenahIsraelOverigen

Goldin Ring Actie; Symbool van nieuw Leven!

In tegenstelling tot eerder gemeld gaan we niet op 13 dec 2019 maar op een nog nader te bepalen datum weer een stap zetten door in kibboets Gevim bij Sderot 100 olijfbomen te planten. De definitieve datum volgt zo snel mogelijk. Dat betekent dat we dan al 900 van de beoogde 1000 bomen geplant hebben. Het getal 9 en de negende letter van het Alef Beth hebben een bijzondere betekenis waardoor deze planting ook een extra waarde heeft voor ons. Beiden staan namelijk symbool voor nieuw leven dat overgaat van het donker naar het Licht.

We zien er naar uit om die dag veel vrienden weer te ontmoeten, maar we zien ook al uit naar de tiende planting. Het zou geweldig zijn als we die zouden kunnen doen in de week van Tu B’Sh’vat.

Help ons svp mee deze laatste twee stappen te zetten door deze laatste 200 bomen mee te planten
als getuigenis achter en voor, maar vooral met Israël te staan!

Voor ieder die in Israël eens een tour wil maken rondom Gaza om een indruk te krijgen van de impact die de spanning heeft is hier de lijst met plaatsen waar we telkens de bomen geplant hebben:

1.  Kibbutz Tekuma
2.  Kibbutz Ruchama
3.  Moshav Sde Tzwi
4.  Kibbutz Nir Akiva
5.  Moshav Yated
6.  Moshav Netiv HaAzarah
7.  Kibbutz Sa’ad
8.  Kibbutz Sa’ad

Onze actie kan tegenwoordig rekenen op enorme aandacht in Israël en wordt met veel respect en dankbaarheid gevolgd. De media besteden aandacht via dagbladen, radio en televisie. De politiek besteed er aandacht aan in de Knesset via onder andere de Members of Knesset Michal Cotler-Wunsh, Idit Silman, Alon Schuster, Michael Biton, Tamir Dan en Eli Avidar.

De actie is niet politiek, religieus of commercieel bedoeld maar roept ertoe op te leven naar de waarden en normen van ons volk, onze tikkun Olam. Vandaar dat de actie ook een roep is om alle vier de jongens die worden vastgehouden door Hamas weer terug te halen.

Deze tikkun Olam maakt ook dat we onder het motto “Am Israël Chai” geloven dat de afwezigheid van één persoon reden genoeg is om deze strijd te voeren en, door bomen te planten, aan te tonen dat heel Israël zal leven. Elke boom zendt, net als een shofar, dus ook de boodschap uit dat het gaat over de ware waarden en normen van ons samenleven als het Joodse volk. Aangezien ook de ware gelovigen uit de volkeren op Israel geënt zijn geldt deze boodschap en oproep ook voor hen. Velen hebben dat begrepen en zijn telkens op vrijdag aanwezig bij deze plantingen.

Daarom lanceren we, namens de “Am Israël Chai International Movement”, nog een keer een nieuwe oproep:
Steun Israël en de Goldin-familie en laat via je geschenk aan deze Goldin-ringactie zien dat heel Israël zal leven!

HaShem zegt: “Wie U zegenen zal ik zegenen”;
Wij willen U echter oproepen de God van Israël te eren door Israël te zegenen door mee te doen.

DE ACTIE EN WAT JE KUNT DOEN:

• Draag ter ondersteuning € 26 * (of een veelvoud daarvan voor het aantal bomen dat u wilt planten) over naar rekeningnummer: NL 74 RABO 0115973184 van Beit Emoenah met de melding ‘Goldin ring’ en gebruik het om een ​​of meer olijfbomen te planten boom / bomen Eretz Israel.

• Promoot deze actie op een zo breed mogelijke manier bij familie, vrienden, kennissen en gelovigen in HaShem.

Doe mee en laat zien dat we geloven wat HaShem zegt:
“Am Israël Chai”