Weer nieuwe actiedag van Shomer le Jeled – Moeders van pasgeborenen.

We hebben zoals eerder al met jullie gedeeld een aantal weken geleden een aantal tassen met babyspullen uitgedeeld aan enkele moeders met pasgeboren baby’s.
Tijdens deze dagen werd de enorme behoefte nog duidelijker maar ook werd duidelijk hoeveel dit gebaar betekende voor de moeders.
Het is voor hen een grote steun te weten dat ook in Nederland aan hen gedacht wordt.

 

 

We hebben toen besloten dat het goed zou zijn hiermee door te gaan en dat dan te doen onder de naam:

Shomer le Jeled.
Moeders van pasgeborenen.

Abigail Manor

Komende donderdag gaan we via Uzi, Tamar en Abigail en met de hulp van Shoshana uit Sderot weer een groot aantal tassen en mandjes met babybenodigdheden uitdelen.
We kunnen vanwege de privacy geen foto’s laten zien met de moeders en hun baby’s maar we kunnen u wel de tassen en mandjes laten zien die weer klaar staan om aan de moeders aan te bieden.
Tijdens deze dag waarvoor zij zijn uitgenodigd worden ze ook verrast met een heerlijke maaltijd die Shoshana voor deze moeders bereid. Daarnaast zullen we ook extra voedselpakketten uitdelen aan enkele gezinnen.

Shoshana met haar man en Uzi

 

We werden al meermaals bevestigd in ons idee dat er een enorme behoefte bestaat aan deze steun, niet alleen materieel maar veel belangrijker nog de emotionele steun. We zullen dus blijven doorgaan met deze moeder-baby-tassen (zie foto’s) te distribueren met als inhoud onder andere:

De tassen met inhoud kosten € 100 per stuk en het zou geweldig zijn als u daaraan zou willen bijdragen. Ook dit project wordt begeleid door onze vrijwilligers van “Am Israël Chai International Movement” zodat u ervan verzekerd kunt zijn dat elke euro zijn bestemming krijgt. Het project wordt verder gedaan in samenwerking met de sociale zaken afdelingen van diverse plaatsen. Shoshana helpt ons hierbij vanwege de privacy bescherming ook als landelijk coördinator voor andere gemeenten in Israël. En zij wil al de moeders en ons graag hiermee als vrijwilligster dienstbaar zijn.


Daarom doen we, namens de “Am Israël Chai International Movement”, nog een keer een nieuwe oproep:
Steun Israël en laat via je geschenk aan deze actie zien dat heel Israël zal leven!

HaShem zegt: “Wie U zegenen zal ik zegenen”;
Wij willen U echter oproepen de God van Israël te eren door Israël te zegenen door mee te doen met een bijdrage aan deze tassen.

DE ACTIE EN WAT JE KUNT DOEN:

  • Draag ter ondersteuning een bedrag naar keuze bij door overmaken ervan naar rekeningnummer:
    NL 74 RABO 0115973184 van Beit Emoenah met de melding ‘pasgeborenen’ en bemoedig daarmee een jonge moeder en haar kind in Eretz Israel.
  • Promoot deze actie op een zo breed mogelijke manier bij familie, vrienden, kennissen en gelovigen in HaShem.

Doe mee en laat zien dat we geloven wat HaShem zegt:
“Am Israël Chai”