Torah studiepagina

We willen U aanmoedigen de Torah en alle overige geschriften grondig te bestuderen. De Hebreeuwse taal is een Heilige Taal, zeker als deze gelezen wordt in de oorspronkelijke vorm.

Veel studie materiaal treft u aan op onderstaande pagina’s en linken. Deze studies geven een visie maar pretenderen niet de enige waarheid te bevatten. Ze zijn bedoeld om u aan te zetten en te helpen zelf na te denken over de Woorden die HaShem ons heeft gegeven.

Een bekende rabbi heeft eens gezegd: “Onze voorvaderen realiseerden zich dat een definitief antwoord altijd een vorm van de dood is, maar elke vraag opent de geest en inspireert het hart”.
Stel voor uzelf dus vragen over de studies, en beter nog, val ze aan, doordenk ze, formuleer ze nieuw, discussieer erover en realiseer uzelf dat er nog nooit een finale eindconclusie is getrokken en ooit kan worden getrokken, want uw geloof moet leven en geen statische eindconclusie zijn.

Als een of meer van onze studies u aangesproken heeft en u verder geholpen heeft of tot nadenken heeft gebracht is het misschien een idee ons met een gift te ondersteunen zodat ons werk door kan gaan. Informatie hoe dat kan vindt u hier.