AlgemeenBeit EmoenahBinnenlandIsraelOverigen

B”H, De duizend olijfbomen van de Goldin Ring zijn nu geplant. We gaan door!

De duizend olijfbomen van de Goldin Ring zijn nu geplant. De laatste 100 zijn door een grote groep jonge IDF-soldaten geplant.
Door de wijze waarop dit initiatief tot stand kwam, en de zegeningen die we vervolgens mochten ervaren, is het duidelijk dat het haShem was die dit alles mogelijk heeft gemaakt.

De actie is om twee redenen opgezet. De eerste reden is het vragen om aandacht voor de terugkeer van Hadar Goldin en Oron Shaul die in 2014 door Hamas zijn ontvoerd en vermoord ondanks dat er een bestand was getekend tussen Israël en Hamas. De tweede reden is bedoeld een proclamatie te zijn voor de terugkeer van heel Israël naar het Land van haShem en het voortleven van ons volk als Volk van haShem in Zijn land. Hadar en Oron maken deel uit van Israël en horen derhalve ook thuis te komen.

Daarom was het plan opgevat om door te gaan en ook in de andere kibboetsiem en mosjavim rond Gaza telkens 100 bomen te planten.

De afgelopen maanden is echter ook gebleken dat activiteiten rond de familie Goldin met hun stichting voor Hadar tot een politieke activiteit wordt. Zonder hierover een veroordeling uit te spreken, aangezien het hun uiteraard vrij staat deze keuzes te maken, moeten wij vaststellen niet in deze keuzes mee te kunnen gaan.

Een boomplantdag is tot nog toe nooit een politiek statement geweest en mag daartoe ook niet gebruikt worden.

Wij willen ons daarom des temeer richten op wat haShem ons allemaal, door de gebeurtenissen van de laatste jaren, en door Zijn oproep heen heeft laat zien.

En die oproep is:

“Am Israël Chai in Israël”.                 “Heel Israël Leeft in Israël”

Vandaar dat we na ampel overleg en veel biddend brainstormen van mening zijn dat we dit project moesten wijzigen van naam en omgeving om deze hernieuwde proclamatie kracht bij te zetten.
Dit betekent dat we als “Am Israël Chai Movement” nu verder gaan met de actie “Am Israël Chai” rondom Jerusalem en dus in Judea en Samaria.
Vanwaar deze keuze?
Omdat we willen wijzen op het nieuwe Jerusalem met Israël als inwoners, ofwel de Bruid van haShem.

Ook deze actie blijft dus nadrukkelijk aandacht vragen voor de terugkeer van Hadar Goldin en Oron Shaul maar ingebed in héél Israël. “Heel” Israël betekent voor haShem en ons: Land, Volk en Jerusalem als EEN!

Ieder die inmiddels met een gift heeft bijgedragen aan de eerste bomen van deze “nieuwe” actie (inmiddels 96 bomen), maar zich niet kan vinden in onze keuze mag, ons dit kenbaar maken. Waarna we hen die gift zullen crediteren. We doen dit omdat we door de omstandigheden niet voor het schenken de wijziging van onze actie bekend konden maken, en we zijn van mening dat een gift alleen gebruikt mag worden voor het specifieke doel waarvoor die gegeven is.

Daarom lanceren we, namens de “Am Israël Chai International Movement”, nog een keer een nieuwe oproep:
Steun Israël en de terugkeer van Hadar en laat via je geschenk aan deze actie zien dat heel Israël zal leven!

HaShem zegt: “Wie U zegenen zal ik zegenen”;
Wij willen U echter oproepen de God van Israël te eren door Israël te zegenen door mee te doen.

DE ACTIE EN WAT JE KUNT DOEN:

  • Draag ter ondersteuning € 26 * (of een veelvoud daarvan voor het aantal bomen dat u wilt planten) over naar rekeningnummer: NL 74 RABO 0115973184 van Beit Emoenah met de melding ‘Am Israël Chai’ en gebruik het om een ​​of meer olijfbomen te planten boom / bomen Eretz Israel.
  • Promoot deze actie op een zo breed mogelijke manier bij familie, vrienden, kennissen en gelovigen in HaShem.

Doe mee en laat zien dat we geloven wat HaShem zegt:
“Am Israël Chai”