Einot Kedem Farm, wil je ook een pionier worden?

Veel van jullie hebben een of meer bomen gedoneerd die hier geplant zijn op 25 maart 2024. En daardoor is er een relatie ontstaan en hebben we echter ook gezien dat de nood groter is dan vooraf gedacht. Vandaar dat we hieraan een vervolg willen geven en hier een omschrijving geven zoals Omer en Naama Atidya het kort samenvatten:

In 2004 kwamen we aan bij dit strategische gebied aan de oostgrens in de Jordaanvallei en namen we een belangrijke nationale missie op ons om het te behouden en te beschermen.
Tot het jaar 2000 was dit gebied landbouwgrond die eigendom was van de naburige kibboets. Boomgaarden en prachtige wijngaarden sierden het landschap. Naast dit alles leden ze echter regelmatig aan intimidatie en die nam in de loop der tijd alleen maar toe en werd uiteindelijk in 2000 ondraaglijk vanwege het vandalisme door de Arabieren die het gebied omringden. Ze kapten bomen, beschadigden het irrigatiesysteem, stalen apparatuur en meer.
De kibboetsleden waren niet bestand tegen het vandalisme en werden gedwongen het gebied op te geven en te verlaten, ondanks het strategische belang ervan.
Het gebied werd zo vijandig dat Joden zich onthouden van een bezoek aan de nabijgelegen bronnen, het wandelen door de beekjes en zelfs van een bezoek aan het herdenkingsmonument voor IDF-soldaten in het gebied.

Maar toen kwamen wij daar aan….

In 2004 betraden we een verlaten en desolaat gebied. We begonnen onmiddellijk met de taak om de verlatenheid nieuw leven in te blazen en een veilige en mooie paradijselijke tuin te creëren.
We openden ons hart en huis voor verloren jongeren die op zoek waren naar richting, een thuis, liefde en zingeving.
We vestigden hier een opleidingscentrum voor landbouw en zionisme voor deze jongeren.
Voor honderden tieners is de boerderij een zoete herinnering en een koesterend anker. Ze zijn hier opgeleid en maken deel uit van een familie die in de loop der jaren blijft groeien en uitbreiden.

We voelden een grote verantwoordelijkheid voor ons land en onze jeugd en het is niet gemakkelijk om het alleen te doen. 

Nu, na 20 jaar, hebben we extra partners nodig, meer pioniers van heinde en verre, om ons te verbinden met onze gemeenschappelijke wortels en deze belangrijke en opwindende onderneming voort te zetten.
Om ons te ondersteunen en te helpen bij het beschermen van 1250 hectare staatsland aan de poort van het land Israël, in de buurt van Jericho.
Hier, waar Jozua en het volk van Israël de Jordaan overstaken, plantten we meer dan 20.000 fruitbomen, biologische palmbomen, olijfbomen voor biologische olijfolie, Charob-, lychee- en mangoboomgaarden.

 

Dankzij deze bomen houden we vast aan het land en kunnen we de verlaten desolaatheid laten opbloeien.
Dankzij deze bomen zijn we elke dag aanwezig in het gebied en versterken en bewaken we de veiligheid van de regio.
Dankzij deze bomen verbinden we jongeren met het land en met waarden als ijver, verantwoordelijkheid en leiderschap.

We willen jullie uitnodigen om samen met ons dit gevoel van verantwoordelijkheid voor het Land van haShem en ook de jongeren te voelen en een pionier te worden!!!
Jullie zijn hier eigenlijk al mee begonnen door een of meer bomen te doneren en daar zijn we dankbaar voor.

Wanneer u er ook nog voor kiest om een boom te “adopteren”, helpt u ons om het land te blijven verstevigen en de wildernis verder te laten opbloeien, maar ook de veiligheid en de aanwezigheid in het gebied te versterken;
Maar vooral ook zorgen jullie dan voor een thuis, voor hulpmiddelen en vaardigheden voor het leven voor de jongeren die het zo hard nodig hebben.

Hoe kun je een boom adopteren?
Om uw stamboom te adopteren, hoeft u alleen maar verder te lezen en aan de slag te gaan.
U kunt ook meer dan één boom adopteren als u dat zou willen.

Wat mogen jullie verwachten van de donatie?
Jullie donatie dekt de kosten van het planten, water geven en verzorgen van de bomen gedurende 3 jaar tot ze tot in bloei komen en vrucht gaan geven.
Elke donateur wordt lid van onze Einot Kedem familie en zal genoemd worden op onze dankpagina.
In de loop van de tijd zullen we met jullie blijven delen en jullie op de hoogte houden van wat er met de bomen op de boerderij gebeurt, want vanaf nu zijn we één familie!
Jouw wortels, jouw energie, jouw liefde is verbonden met de onze, en we bewandelen dit pad samen!!

Hoeveel het kost?
Per boom – € 180 voor drie jaar.
Hoe je kunt deelnemen?
Door overmaking van uw adoptie-donatie naar de rekening van Beit Emoenah (https://beit-emoenah.nl/26/giften-2/) met vermelding van de naam waarop (dus voor wie) de boom geadopteerd wordt en uw e-mailadres.

Mogelijkheid 1.:   Maak € 60 per jaar, drie jaar lang, over.
Mogelijkheid 2.:   Maak € 180 eenmalig voor de hele driejarige periode over.
Vanaf dan houden we je op de hoogte.

Am Israël Chai!

Samen winnen we !! 💪🏼💪🏼💪🏼🇮🇱🇮🇱🇮🇱
Veel liefs
Einot Kedem Agrarisch-Educatieve Boerderij

Je bent nu een pionier!!