Shalom chaverim; We leven in een zeer uitdagende tijd.

We leven in een zeer uitdagende tijd. Als iemand ons een maand geleden had verteld dat Nederland zulke extreme beperkingen zou moeten ondergaan, dan betwijfel ik het of we dat geloofd zouden hebben.

Toch is het nu de realiteit waarin we verkeren.

De regering heeft zeer strikte maatregelen genomen om de aanhoudende pandemie onder controle te krijgen en te houden. Heel veel werd stilgelegd en alleen de meest essentiële diensten mogen nog steeds werken. De hele wereld wordt geconfronteerd met dezelfde tegenstander, die ons, getuigen van Yeshua HaMasjiach, de kans geeft om ons als nooit tevoren in gebed te verenigen. De crisis heeft ook de geest van saamhorigheid onder veel gelovigen naar buiten gebracht.

Daar is de gemeenschap van HaShem voor, om op te staan in moeilijke tijden, Zijn licht helderder dan ooit te laten schijnen te midden van zoveel duisternis.

Ik weet dat deze tijd van onzekerheid velen ertoe kan aanzetten om vanuit angst te handelen, maar

“… HaShem heeft ons geen geest van angst gegeven, maar van kracht en van liefde en van een gezonde geest.”

Zelfs temidden van deze onrust kunnen we standvastig blijven, vervuld van Zijn kracht en liefde, met een gezonde geest. Wij kunnen gedreven worden door hoop en geloof, zelfs als de hele wereld gedreven wordt door angst. Ons geloof is in HaShem – onwankelbaar, onbeweeglijk, altijd trouw.

Ik wil u aanmoedigen om ons uw gebedsbehoeften, uw vragen, bemoedigende woorden, etc. toe te sturen, wat u maar nodig vindt om te delen; ik zal ze lezen en ze meenemen in onze gebeden. Wilt u ze met iedereen delen laat het ons dan tevens weten.
Dit is onze tijd om samen als gelovigen sterk te staan om de kracht van Yeshua onze Masjiach te weerspiegelen!
Als voorganger ben ik me volledig bewust van de grote uitdagingen waarmee wij als gemeenten te maken hebben als gevolg van deze vreselijke uitbraak, die een stilstand op bijna alle gebieden van ons leven heeft afgedwongen.
In tijden als deze hebben we de keuze: een stap terug doen en deze “storm” uitzitten, of bidden om zo leiding en creatieve oplossingen van HaShem te vinden en om deze moeilijke periode het hoofd te bieden.
Dat is wat we nu proberen te doen; het woord van HaShem, Zijn Tora, mag en zal niet tot zwijgen worden gebracht, ongeacht de omstandigheden.

We zijn daarom met goedkeuring van het rabinaat overgestapt op online samenkomsten. Onze wekelijkse samenkomsten worden gehouden door live onze gebeden en boodschap met elkaar te delen.
Daarnaast zullen we het gaan gebruiken om Schriftstudies te houden. We zijn vastbesloten ons “gemeenschapsleven” voort te zetten, en waar wij geen enkele mogelijkheid zien, zal HaShem ons een weg banen en wijzen.

In tijden van onrust en onzekerheid moeten we vasthouden aan wat voor altijd solide, onveranderlijk en waar blijft:

HaShem en Zijn Woord, de Tora.
Dat is onze veiligheid, de rots waarop we staan!
Moge HaShem jullie vullen met Zijn Liefde en Zegeningen,

Baruch HaShem,

Peter en Carla