AlgemeenBeit EmoenahBinnenlandIsraelOverigen

We gaan door met het planten van olijfbomen in de Jerusalem Israel Ring in Mevo Modiin

Am Israel Chai International, het initiatief van de Nederlandse kehila Beit Emoenah blijft olijfbomen planten.

Deze keer in de “Jerusalem Israel Ring” in Mevo Modiin

“Am Israël Chai International”, het initiatief van de Nederlandse kehila Beit Emoenah gaat verder met de  actie “Jerusalem Israel Ring”  rond Jeruzalem en dus in Judea en Samaria als symbool voor heel Erets Israël.
Het is het tweede initiatief om 1000 olijfbomen te planten om de bevolking van Israël aan te moedigen. De eerste 1000 bomen werden geplant in het “Hadar Goldin Ring”-initiatief, verdeeld over 10 mosjavim in de Gaza-envelop.
 
Dit tweede deel, de “Jerusalem Israël Ring” zal worden geplant als een ring rond Jeruzalem. We begonnen al in
 Mitzpe  Yair en Adora en gaan nu verder in  Mevo  Modiin.

Het staat zo mooi verwoord in het Achttiengebed:

Blaas de grote bazuin voor onze vrijheid en steek op het teken voor de inzameling van onze ballingen, en zamel ons tezamen in, uit de vier hoeken der aarde. Gezegend Gij, Heere, Die inzamelt de verstrooiden van Zijn volk Israël.

En keer in erbarmen terug naar Jeruzalem, Uw stad, en woon in haar, zoals Gij gesproken hebt; bouw haar, binnenkort in onze dagen, tot een bouwwerk voor altijd, en bereid in haar spoedig de zetel van David.

Olijfboom (Olea europaea) | MijnTuin.org
Na Mitzpe Yair en Adora planten we binnenkort weer 100 olijfbomen
ditmaal in:         Mevo Modiin

Mevo Modiin is de bekende mosjav van de chassidische rabbi Shlomo Carlebach. Carlebach wordt door velen beschouwd als de belangrijkste Joodse religieuze songwriter van de 20e eeuw. Carlebach werd ook beschouwd als een pionier van de Baal teshuva-beweging (“terugkeerden naar het Jodendom”), die ontgoochelde Joodse jongeren aanmoedigde om hun erfgoed opnieuw te omarmen, met behulp van zijn speciale stijl van verlicht onderwijs, en zijn melodieën, liederen en zeer inspirerende verhalen vertellen.

Mevo Modiin na de brand

 De mosjav werd in 1975 gesticht door rabbi Carlebach, die er in de latere jaren van zijn leven woonde. Sommige inwoners kwamen als groep vanuit Jeruzalem naar het dorp, richting Carlebach. Velen kwamen van of via het voormalige ” House of Love and Prayer” dat eerst in San Francisco werd opgericht en later in Jeruzalem. De groep is een verzameling eclectische individuen, waaronder muzikanten, kunstenaars, biologische boeren, wijnmakers, parfumeurs en specialisten op vele gebieden. Velen blinken uit in hun vakgebied in heel Israël.

Op 23 mei 2019 verwoestte een grote brand het grootste deel van Mevo Modi’im – veertig van de vijftig huizen. Waarschijnlijk als gevolg van terroristische brandstichting omdat ten minste vier individuele oorsprongen van brand werden gevonden.

Na deze brand is de mosjav tot voor kort grotendeels onbewoond gebleven omdat slechts een paar woningen nog bewoonbaar bleven. De gevluchte bewoners zijn nu echter teruggekeerd en wonen in stacaravans bij de ingang van de mosjav. Zij zijn druk in de weer de mosjav weer op te bouwen. Als statement Am Israël Chai willen we hen door het planten van deze olijfbomen in het kader van de Jerusalem Israël Ring bemoedigen.

de oude wijnpers in het centrum van Mevo Modiin

De bomen zullen geplant worden rond de oude wijnpers in het centrum van de mosjav nabij de synagoge.

Ook deze vervolgactie blijft dus nadrukkelijk aandacht vragen voor de terugkeer van héél Israël.
“Heel” Israël betekent voor haShem en ons:
Land, Volk en Jerusalem als EEN!

Ieder die wil kan hieraan deelnemen, hetzij zelf fysiek voor hen die in Israël zijn en naar Mavo Modiin kunnen komen , of via een Zoom Internet-meeting. De link om hiervoor in te loggen wordt op verzoek, via deze contactpagina, toegestuurd.

Uiteraard is dit weer een stap in een hele reeks aanplantingen in Judea en Samaria rondom Jerusalem.
Ter bemoediging van Israël  en als oproep om Hadar Goldin thuis te brengen gaan we hiermee door.

Daarom doen we, namens de “Am Israël Chai International Movement”, nog een keer een nieuwe oproep:
Steun Israël en de terugkeer van Hadar en laat via je geschenk aan deze actie zien dat heel Israël zal leven!

HaShem zegt: “Wie U zegenen zal ik zegenen”;
Wij willen U echter oproepen de God van Israël te eren door Israël te zegenen door mee te doen.

DE ACTIE EN WAT JE KUNT DOEN:

  • Draag ter ondersteuning € 26 * (of een veelvoud daarvan voor het aantal bomen dat u wilt planten) over naar rekeningnummer: NL 74 RABO 0115973184 van Beit Emoenah met de melding ‘Am Israël Chai’ en gebruik het om een ​​of meer olijfbomen te planten boom / bomen Eretz Israel.
  • Promoot deze actie op een zo breed mogelijke manier bij familie, vrienden, kennissen en gelovigen in HaShem.

Doe mee en laat zien dat we geloven wat HaShem zegt:
“Am Israël Chai”