We gaan in oorlogstijd bomen planten in Susya!

Shalom Chaverim,

Het is lange tijd stil geweest rondom ons project “Am Israël Chai International Jerusalem Ring”. Dat wil echter niet zeggen dat we gestopt zijn. We zijn tussendoor ook nog bezig met andere projecten.
De tijd is echter gekomen nu de oorlog in alle hevigheid woedt om onze aandacht op het planten van de Jerusalem Ring te richten.

Toen we begonnen met het planten van bomen met het idee om de familie Goldin te ondersteunen in hun verlangen hun zoon Hadar Goldin en diens collega Oron Shaul thuis te brengen was het niet bekend hoe actueel het in de toekomst zou worden.

Nu gaan we op 5 Januari 2024 in Oud Susya, Judea, bomen planten

in de “Am Israël Chai International Jerusalem Ring” met de oproep “BRING THEM HOME!” en uiteraard ter bemoediging van de soldaten en heel Israël.
Ieder die in Israël is op dat moment is van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen vanaf 10.00 uur. Als u wil deelnemen parkeert u op de parkeerplaats van de opgravingen van Oud Susya en wandelt rechts de berg op naar de woning van Gadi.

Het geluid moet klinken en “vaste grond” krijgen dat Am Israël Chai!
En hoe kunnen we dat beter proclameren dan door olijfbomen te planten in het hartland Judea?

We doen daarom vanwege jullie gulle ondersteuning tot nu toe toch nog een keer een beroep op iedereen om deze planting samen met ons tot een goed einde te brengen zodat Israël gezegend wordt.

Verbindt daarmee ook Uw naam onlosmakelijk aan Israël en de belofte van haShem.

HaShem zegt: “Wie U zegenen zal ik zegenen”;
Wij willen U oproepen de God van Israël te eren door Israël te zegenen door mee te doen.

DE ACTIE EN WAT U KUNT DOEN:

  • Draag ter ondersteuning € 30 * (of een veelvoud daarvan voor het aantal bomen dat u wilt planten) over naar rekeningnummer: NL 74 RABO 0115973184 van Beit Emoenah met de melding ‘Am Israël Chai’ en gebruik het om zo een ​​of meer olijfbomen te planten in Eretz Israel.
  • Promoot deze actie op een zo breed mogelijke manier bij familie, vrienden, kennissen en gelovigen in HaShem.

Doe mee en laat zien dat we geloven wat HaShem zegt:
“Am Israël Chai”

נטיעת 100 עצים בסוסיא הנמצאת אלפי שנים בלב ארץ יהודה, היא ארץ היהודים, הרבה הרבה לפני שהדת האיסלאמית נוצרה.

סוסיא נמצאת היום בשטח ובידיו של הגיבור החלוץ גדי לוסקי בעל הלב הרחב והרחום שמתגורר על גבעה בלב הטבע הירוק והסלעי לבדו ושם רק ביחד עם משפחתו שלו ושאינו מפחד מדבר מלבד רצון האל הטוב לכולם.

גדי לוסקי יחד עם משפחתו המאמינה מאוד רוצה להודות כאן לכל אלה הנשמות היקרות בהולנד ובישראל שמצטרפים ועוזרים בתרומות חשובות כל כך לנטיעת עצי פרי הזית ועוד ולחיזוק גבעת מקום מגוריו, הוא לבדו ומשפחתו מול אוייבים רעים, רבים שאינם מוכנים לקבל אחרים, בדיוק כמו במקומות רבים אחרים ברחבי העולם…..

גדי לוסקי, אישתו ושתי משפחות ילדיו היקרים, למרות הכל, מצליחים ומתגברים ושומרים בגאון על אדמתם, אדמת האל יתברך……

ונאמר תודה……

ונאמר…… א מ ן .

Het planten van 100 bomen in Susia, dat al duizenden jaren in het hart van Judea ligt, is het land van de Joden, lang voordat de islamitische religie werd gecreëerd.Susia ligt vandaag in het veld en is in handen van de pionierheld Gady Lusky met zijn brede en meelevende hart, die leeft op een heuvel in het hart van de groene en rotsachtige natuur. En daar alleen samen met zijn familie en die niet bang voor is te spreken en naar buiten te treden over de goede wil van God voor iedereen.Gady Lusky wil samen met zijn zeer gelovige familie hier al die lieve zielen in Nederland en Israël bedanken die mee doen en helpen met zulke belangrijke donaties voor het planten van olijfbomen en meer nog om zo zijn thuisheuvel te versterken, alleen hij en zijn familie staan tegenover de vijanden, de velen die niet klaar zijn om anderen te accepteren, net zoals op vele andere plekken over de hele wereld…Gady Lusky, zijn vrouw en de twee families van zijn dierbare kinderen slagen en overwinnen ondanks alles, en ze bewaken hun land met trots. Het land van God zal gezegend zijn…En wij zeggen dank u wel…
En er werd gezegd… A M E N.Voor of na het planten is het de moeite waard de opgravingen te bezoeken. Hier is wat nadere informatie:

Susya is een unieke Joodse historische site, goed gepresenteerd, en het bezoeken is als het betreden van het leven van meer dan 1500 jaar geleden.
Susya is een oude Joodse stad, gekroond door een synagoge met mozaïekresten en inscripties met tempelmotief.
Ruwweg bewoond van 2000 jaar geleden tot 1400 jaar geleden, werd de stad plotseling en opzettelijk verlaten door zijn inwoners. Gedeeltelijk opgegraven en bewaard gebleven, kunnen bezoekers bovengrondse en ondergrondse woningen en landbouwfaciliteiten betreden om het leven in Israël in die tijd te begrijpen. De synagoge kijkt uit naar het noorden in de richting van Jeruzalem en heeft een systeem van ondergrondse tunnels ter bescherming, waarvan er één is voorbereid voor bezoekers, met een verrassende uitgang naar het goed gebouwde synagogecomplex. De inscripties vertellen zelfs verhalen en dragen data, die ons een inzicht geven. Een andere laag van muzikale en visuele presentaties draagt bij aan het unieke karakter van de plek. Het bezoekerscentrum heeft een scala aan lokaal geproduceerde artikelen: wijnen, cosmetica en meer.