AlgemeenBeit EmoenahIsraelOverigen

Goldin Ring actie gaat nog steeds door

Shalom chaverim, beste vrienden,

Am Israël Chai International Movement is twee jaar geleden gestart met de Goldin Ring actie.
Deze actie houdt in dat we van plan waren op 10 plaatsen rondom Gaza elk 100 olijfbomen te planten, en wel om twee redenen.

*   Ten eerste wilden we de wereld laten zien dat “Am Israël Chai”, heel Israël leeft, staat als een huis en door de bescherming van haShem ook zal blijven staan. Onze actie is daarvan een statement in de vorm van een “beschermende” ring rondom Gaza. En dat dit laatste staat is te zien aan het feit dat ondanks de vele raket-, bom- en brandbomaanvallen vanuit Gaza nog niet een van onze bomen is beschadigd.
*   Ten tweede wilden we de roep van de familie en vrienden van Hadar Goldin en Oron Shaul voor de teruggave van beide jongens door Hamas hiermee ondersteunen door dit teken te stellen. Zie hier een openhartig interview van Leah Goldin, de moeder van Hadar.

900 van deze 1000 bomen zijn daadwerkelijk al geplant. En deze 9 events hebben in Israël geklonken als vele sjofars!
De laatste groep zouden we in maart 2020 planten (zie: goldin-ring-actie-we-gaan-de-1000-ste-boom), hetgeen niet door kon gaan vanwege de maatregelen rond de bekende Covid-19 toestand. Dat werd toentertijd uitgesteld naar 9 september 2020.
Als alternatief hebben we toen symbolisch de 1000ste boom hier bij onze synagoge geplant. Zie: goldin-ring-symbolisch-1000ste-boom-geplant
Zoals nu is komen vast te staan kan ook de planting van 9 september niet doorgaan. Maar gelukkig worden deze reeds aangekochte bomen bij de kweker goed verzorgd.

We hebben als initiatiefnemers van Am Israël Chai International in de tussentijd wel besloten dat we het te maken statement niet laten verzieken door angst.
We gaan door met het planten van telkens 100 bomen in ALLE moshavim en kibboetsim rondom Gaza.

Door dit besluit kunnen we nu al plannen maken, niet alleen voor de 10de planting, maar ook reeds voor de volgende. We mogen, zodra het mogelijk is, dus nu al twee keer 100 bomen planten. We gaan op naar de derde groep!

Laten we allemaal samen het statement kracht bij zetten:
Am Israël Chai.

Daarom lanceren we, namens de “Am Israël Chai International Movement”, nog een keer een nieuwe oproep:
Steun Israël en de Goldin-familie en laat via je geschenk aan deze Goldin-ringactie zien dat heel Israël zal leven!

HaShem zegt: “Wie U zegenen zal ik zegenen”;
Wij willen U echter oproepen de God van Israël te eren door Israël te zegenen door mee te doen.

DE ACTIE EN WAT JE KUNT DOEN:

• Draag ter ondersteuning € 26 * (of een veelvoud daarvan voor het aantal bomen dat u wilt planten) over naar rekeningnummer: NL 74 RABO 0115973184 van Beit Emoenah met de melding ‘Goldin ring’ en gebruik het om een ​​of meer olijfbomen te planten boom / bomen Eretz Israel.

• Promoot deze actie op een zo breed mogelijke manier bij familie, vrienden, kennissen en gelovigen in HaShem.

Doe mee en laat zien dat we geloven wat HaShem zegt:
“Am Israël Chai”